Користь трудової спорт-культури

Ажиотаж навколо корпоративного здоров’я і благополуччя невпинно зростає. У січні в рамках державної програми ‘Здорова Ірландія 2018’ прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар оголосив про введення майбутніх податкових пільг для співробітників, щоб встановити душові кабіни та спортивне обладнання на робочому місці, тим самим показуючи вагому підтримку уряду в справі розвитку здорового способу життя на робочому місці.

Згідно Всесвітньої Організації охорони Здоров’я (ВООЗ), програми підтримки здоров’я на робочому місці є одним з найбільш ефективних способів профілактики і контролю хронічних захворювань і підтримки психічного здоров’я, тому справедливо заявити про те, що трудове здоров’я / фітнес – це не примха. І хоча ідея нова для Ірландії, програми корпоративного здоров’я, з’явилися в США в 90-х, стрімко зростають, і сьогодні є радше необхідністю, ніж приємним бонусом. Деякі компанії в Швеції, включаючи мережу магазинів спортивного одягу ‘Bjorn Borg’, пішли ще далі і зробили перерви на фізичні вправи в сусідньому спортзалі обов’язковим елементом трудового розкладу. Найцікавіше про спортивне життя та групові тренування дивіться за цим посиланням https://promtek2000.com.ua/.

Користь трудової спорт-культури

Я вела заняття з корпоративної фізичної культури протягом двох років і одного разу поставила одному зі своїх клієнтів питання про те, в чому вона вбачає користь моїх заняття. Рошин, яка відвідувала мої заняття більше року, відзначила кілька моментів, серед яких назвала поліпшення здоров’я спини, більш міцний сон, підвищення продуктивності трудової діяльності та зручність занять. Будучи зайнятою мамою трьох дівчаток з хронічним болем у спині, шлях від дому до роботи і назад був довгим, вона не бачила іншої можливості і часу для занять, крім як займатися прямо на робочому місці: «Завдяки пілатесу на роботі в обідній час, я можу вписати заняття спортом в свій щоденний графік. Я помітила значні поліпшення в стані спини за весь час занять пілатесом, які допомогли знизити біль і – як результат – підвищити якість сну. І в ті дні, коли мені вдається сходити на пілатес в обідню перерву, я відчуваю, що друга половина дня проходить більш продуктивно, тому що я повертаюся на своє робоче місце молодшою».

Психичне здоров’я сьогодні вважається вкрай важливим компонентом нашого спільного благополуччя. Один з найсерйозніших викликів для нашої психіки – це стрес, часто викликається тим, що відбувається на робочому місці. І знаючи, що фізичні вправи – це відмінний спосіб підняти настрій, багато компаній пропонують підхід спрямований на підвищення ментального здоров’я з допомогою медитації / занять з концентрації уваги.

Трэйси О’коннор, інструктор Corporate Wellness Ireland по медитації, розвитку концетрации і корпоративного духу, каже: «Ми отримуємо небачена кількість запитів від компаній. На кожному занятті у нас до 60 осіб. Відкриваючи співробітникам доступ до простим технікам, які вони можуть використовувати у будь-який час дня, ми отримуємо величезну користь. Одна з співробітниць поділилася зі мною, що до того, як почати заняття, вона страждала від високої тривожності. Їй вдалося придушити симптоми (насправді, вони майже зникли), і зараз вона почуває себе набагато впевненіше в собі».

Користь трудової спорт-культури

Помимо користі для здоров’я і психічного здоров’я, класи корпоративного спорту допомагають розвинути дух товариства між колегами. Забудьте про обговорення вчорашньої серії «Ігри Престолів» за кулером, – як щодо обговорення ваших відчуттів від вчорашніх занять? Голова відділення спорту та соціального комітету компанії TII, Марія Деві каже: «Несподіваним бонусом для нашої недавно з’явилася компанії стало те, що заняття з пілатесу, які відвідують багато співробітників, дали їм можливість краще пізнати один одного».

Давайте визнаємо, що бізнес є бізнес, і компанії не готові вкладати гроші в якийсь проект на довготривалій основі, поки це не має користі для самої організації. Здорові і енергійні співробітники – це найкраща продуктивність праці і менше лікарняних. При цьому хороша програма оздоровлення допоможе зробити компанію більш привабливою для нових співробітників і утримання поточних кадрів завдяки їх задоволеності робочим процесом.

Независимо від того, фінансується програма спортивного відпочинку на робочому місці начальством (повністю, частково або зовсім немає), це набагато дешевше, ніж регулярно ходити в спортзал або фітнес. Більше того, перевага занять на робочому місці очевидно. Програми оздоровлення кадрів на робочому місці обов’язково повинні бути складними або дорогими. На вибір пропонується різноманітне меню з видів фізичної активності, при цьому Ви можете зовсім скоротити витрати на тренування співробітників до нуля: організувати групи для прогулянок або пробіжок – просто і безкоштовно, а ще – під рукою величезну кількість зручних мобільних додатків.

Польза від фізичної активності на робочому місці має довгострокові позитивні ефекти – як для співробітників, так і для самої компанії, з орієнтацією на те, що здорові кадри – це позитивний внесок у розвиток сімей співробітників, суспільства і нації в цілому, не тільки з економічної точки зору, але і з позиції якості життя.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *