Пілатес для чоловіків

Чому пілатес – відмінний фітнес для чоловіків

Корисний чи Пілатес чоловікам? Звернемо увагу: пілатес був придуманий чоловіком, Джозефом Пілатесом, більше 50-ти років ця техніка приносить користь як чоловікам, так і жінкам, і як показала історія, чоловіки – в якості інструкторів та промоутерів цього методу – значно підвищили популярність пілатесу, докладніше на vistiradio.com.ua.

І хоча чоловіки завжди були частиною індустрії пілатесу, масову популярність йому принесли жінки – як учасники занять, так і інструктори, сформувавши тим самим враження про те, що пілатес більше підходить жінкам.

Пілатес для чоловіків

Чим пілатес хороший для чоловіків?

Укріплення м’язів кора, гнучкість, баланс, загальна розробка тіла і рухові техніки – все це про пілатес і про його цінність для чоловіків. Інтегративний підхід тут особливо важливий, враховуючи, що чоловіки звикли розробляти за порядком одну м’язову групу за іншою – це часто можна бачити у важкій атлетиці.

Пилатес, навпаки, тренує тіло від центральної частини (яку називають ще «електростанцією»), зміцнюючи стрижень (ядро) організму і його глибокі м’язи, щоб стабілізувати центр і захистити спину. Такий «центрований підхід робить пілатес відмінною технікою для опрацювання всього тіла, а також підставою для змішаних тренувань з інших видів спорту і вправ.

Пилатес відноситься до функціонального фітнесу. А саме, спрямований на опрацювання силових центрів, вироблення балансу і гнучкості, що допомагає справлятися з щоденними завданнями легко і граціозно. Тому вправи пілатесу спрямовані на і на підвищення рухливості, проте тут немає складних динамічних поз, на відміну від йоги.

Пілатес для чоловіків

Три ради чоловікам, пробующим пілатес вперше

Кращий спосіб почати навчання пілатесу – піти на заняття. Ви, можливо, побачите на заняттях набагато менше чоловіків, порівняно з кількістю жінок.

Тут немає особливих вимог, пілатес підходить в рівній мірі для обох статей. Чоловікам може здаватися, що їх м’язи важче знаходять гнучкість, ніж у жінок, особливо в зоні стегон і підколінних сухожиль, але систему вправ можна скорегувати, щоб витягати ці зони поступово. Модифікації вправ – загальна практика для пілатесу, що дозволяє підлаштовувати цю техніку фітнесу під індивідуальні потреби.

Пилатес – це практика, єднальна тіло і дух, де частина кожної вправи спрямована на концентрацію та увагу до кожного моменту. Так, вимоги до вирівнюю поз і зміцнення «центру», що виходять за межі поверхневих м’язів, вимагають особливої уваги і напруги, до яких чоловіки звичні в рамках своїх тренувань.

Тут не вийде просто «прокачати м’язи»; навіть спеціальне обладнання, яке спрямоване на вироблення опірності, не призначене для силових тренувань. Насправді, навіть сама легка настройка обладнання, наприклад, реформера, може змусити попотіти. У пілатесі контрольоване, коректно виконане рух – квиток на наступний більш глибокий рівень.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *