Як вивести мозок із зимової сплячки

Помічали, що взимку ми стаємо медлительней? Розум, пам’ять і реакція не такі гострі. Так відбувається, тому що взимку всі процеси в організмі людини уповільнюються.

Звичайно, людський мозок не впадає в сплячку в прямому сенсі, але іноді до весни відчувається, що хочеться «розім’яти» звивини.  Ми знайшли цікаві статті на цю тему і вибрали для вас найпопулярніші поради.

Читайте книги

Що дає нам читання книг? Не тільки емоції та можливість відпочити, відволіктися, але і задіє мозок по повній: поліпшується вербальна пам’ять, здатність зосереджуватися, запам’ятовувати деталі, вирішувати складні завдання і знаходити нестандартні рішення.

Як вивести мозок із зимової сплячки

Знаходьте хобі

І це теж не тільки про задоволення і відпочинок, які можна отримувати, займаючись цікавою справою. Коли людина освоює нову діяльність, удосконалюється в ній, в головному мозку утворюються нові нейронні зв’язки. А це означає, що старіння мозку можна відстрочити.

Робіть зарядку

Зараз мова не про фізичний, але мозку вона теж потрібна. Грайте в логічні ігри та ігри на запам’ятовування за типом Memory. Вирішуйте арифметичні приклади, навіть якщо не сильні в математиці, хоча б прості, освіжіть в пам’яті таблицю множення. Вчіть вірші та іноземні мови.

Підвищуйте активність

А ось зараз про фізичну! Будь-які види фізичної активності покращують когнітивні здібності: пам’ять, швидкість мислення, концентрацію уваги. Побічний ефект від фізкультури – гарний настрій і фігура.

Як вивести мозок із зимової сплячки

Слідкуйте за вагою

Ожиріння сприяє передчасному старінню клітин мозку і підвищує ризик розвитку хвороби Альцгеймера. Молоді люди з зайвою вагою частіше страждають розладами пам’яті, а у літніх підвищується ризик розвитку деменції.

Живіть мозок

Для поліпшення пам’яті і збереження клітин мозку потрібні вітаміни і мікроелементи. Найважливіші: вітаміни групи В (покращує передачу нервових імпульсів, нормалізують кровопостачання); вітаміни групи Р, антиоксиданти (покращує клітинний обмін, захищають клітини від окислення); вітамін Е (запобігає загибель нейронів); омега-3 (захищає клітини мозку від пошкодження).

Якщо дотримуватися цих принципів постійно, то погіршення роботи мозку не загрожує вам ні взимку, ні в старості!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *